Το τρύπημα μιας πατάτας με ένα καλαμάκι ή ένα πλαστικό σωλήνα μπορεί να αποδειχθεί δυσκολότερο απ' ότι φανταζόμασταν. Για να μπορέσουμε να τρυπήσουμε την πατάτα θα πρέπει να κλείσουμε το πάνω στόμιο από το καλαμάκι ή το σωλήνα. Ο αέρας που εγκλωβίζεται μέσα στο σωλήνα συμπιέζεται, η πίεση του αέρα αυξάνεται και γίνεται μεγαλύτερη από την ατμοσφαιρική πίεση που ασκείται στην υπόλοιπη επιφάνεια της πατάτας και λόγω αυτής της διαφοράς πίεσης ο σωλήνας μπορεί να εισχωρήσει με μεγαλύτερη ευκολία στην πατάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου